Aktuális Campus Mundi ösztöndíjfelhívások

Campus Mundi – Ösztöndíj a világ minden tájára!

A Tempus Közalapítvány ismét közzétette a Campus Mundi Ösztöndíjprogram pályázati felhívásait.

A 2020/2021. tanévi Campus Mundi pályázati felület megnyílt a https://mundi.scholarship.hu oldalon. Több hallgató jelezte, hogy a távmunkára átállt felsőoktatási ügyintézés miatt nehézségbe ütközik a pályázati dokumentumokon az aláírások és a pecsétek beszerzése. Az átmeneti időszakban az eredeti aláírást és pecsétet kiválthatjuk az e-mailes levelezés csatolásával; vagyis az egyes pályázati dokumentumokat ne csatolt fájlként, hanem az e-mail levéltörzsébe beillesztve kérjék el az illetékesektől,  így látszik, hogy az adott dokumentumot ki állította ki és ki küldte meg a pályázónak, a pályázók pedig az e-mail pdf fájlba történő kinyomtatásával, mentésével tudják igazolni azok hitelességét.

A pályázati felületre tehát az egyes dokumentumokhoz a szaktanártól és az intézményi jóváhagyótól érkezett e-mailt fogják tudni feltölteni a pályázók, mely tartalmazza az adott formanyomtatvány kitöltött részét. A tanulmányi igazolás esetében is elfogadják a Tanulmányi Osztály képviselőjétől e-mailben megküldött adatokat.

A Campus Mundi ösztöndíjpályázatról információkat a https://tka.hu/campus-mundi-projekt oldalon találnak, a pályázat benyújtásával kapcsolatban kérdés esetén forduljanak Zsitnyár László koordinátorhoz a zsitnyar.laszlo@nye.hu email címen.

A Campus Mundi programról:

2016. februártól jelentkezhetnek a magyar felsőoktatásban tanulók a Campus Mundi ösztöndíjra, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által létrehozott, a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt része. A Tempus Közalapítvány által kezelt ösztöndíjprogram mintegy 9000 hazai diáknak nyújt lehetőséget arra, hogy résztanulmányokat folytassanak, illetve szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vegyenek részt európai és Európán kívüli országokban a következő 5 évben.

A Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, a végzett hallgatók foglalkoztathatóságának elősegítése, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelése. A projekt egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

A Campus Mundi ösztöndíjprogramban a diákok külföldi tanulmányi részképzésre, szakmai gyakorlatra, illetve rövid tanulmányutakra is pályázhatnak. Az így szerzett interkulturális tapasztalatok a hazatérés után jelentős előnyt biztosítanak a fiataloknak a munkaerőpiacon vagy a további tanulmányok során.

Nyíregyházi Egyetem / University of Nyíregyháza / Erasmus +

Minden jog fenntartva!
A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.
All rights reserved!
Co-funded by the European Union. The content of this publication does not neccessarily reflect the official opinion of the European Union.